Ιατρείο

Ιατρείο

Στην ιστοσελίδα αυτή θα βρείτε πληροφορίες που απευθύνονται  σε ασθενείς  και ιατρούς οι οποίες καλύπτουν τη συντηρητική και την χειρουργική αντιμετώπιση βασικών παθήσεων του μυοσκελετικού συστήματος.

Η έγκαιρη διάγνωση και η πρώιμη θεραπεία κάθε πάθησης ή κάκωσης είναι ιδιαίτερα σημαντική. Συχνά η συντηρητική αντιμετώπιση είναι επαρκής, ενώ η χειρουργική θεραπεία προτείνεται όταν δεν επαρκεί η συντηρητική λύση ή εάν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία ή την ποιότητα ζωής του ασθενή.

Οι κύριοι τομείς ενασχόλησής μου περιλαμβάνουν την αθλητιατρική,την παιδοορθοπεδική,την οστεοπορωση, την αρθροσκοπική χειρουργική του ώμου και του γόνατος, τις επεμβάσεις αρθροπλαστικής σε όλες τις μείζονες αρθρώσεις του σώματος καθώς και επιλεγμένες επεμβάσεις στον άκρο πόδα και στο χέρι.

Ιατρείο

Το Ιατρείο Ορθοπαιδικής και Αθλητικής Ορθοπαιδικής είναι άριστα οργανωμένο με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό.Διαθέτει σύστημα Υπερήχων για την διάγνωση και παρακολούθηση μυϊκών και τενόντιων τραυματισμών και παθήσεων καθώς και για τη διενέργεια Υπέρηχου Ισχίου Νεογνών.Στο χώρο του Ιατρείου εφαρμόζονται οι πιο σύγχρονες θεραπευτικές μέθοδοι αυτόλογων βιολογικών αυξητικών παραγόντων PRP και PRGF για την θεραπεία τενόντιων και μυϊκών τραυματισμών και παθήσεων, όπως το σύνδρομο των κοιλιακών προσαγωγών, οι χρόνιες τενοντίτιδες και οι μυϊκές θλάσεις καθώς και Ψηφιακή Τρισδιάστατη Στατική και Δυναμική Ανάλυση Βάδισης Παίδων και Ενηλίκων για την ΠΡΟΛΗΨΗ,ΔΙΑΓΝΩΣΗ και ΘΕΡΑΠΕΙΑ των διαταραχών Στάσης και Βάδισης ΠΑΙΔΩΝ και ΕΝΗΛΙΚΩΝ με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα στο χώρο. 

Στόχος

Σκοπός του Ιατρείου Ορθοπαιδικής και Αθλητικής Ορθοπαιδικής είναι να προσφέρει υψηλού επιπέδου Ορθοπαιδικές υπηρεσίες σε όλους τους ασθενείς. Ανεξάρτητα αν πρόκειται για τραυματισμένο επαγγελματία Αθλητή που πρέπει το συντομότερο να επιστρέψει στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις ή για έναν ασθενή που απλά επιθυμεί να απαλλαγεί από τον πόνο και να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες ξανά χωρίς ενοχλήματα, το προσωπικό του Ιατρείου και όλοι οι συνεργάτες θα πράξουμε το καλύτερο προκειμένου να σας παρέχουμε μια ολοκληρωμένη και πλήρη λύση στο πρόβλημά σας.
Για το λόγο αυτό το Ιατρείο προσελκύει ασθενείς από όλη την Ελλάδα και από χώρες του εξωτερικού.

Φιλοσοφία του Ιατρείου

Ο επικεφαλής του Ιατρείου Ορθοπαιδικός Χειρουργός – Τραυματολογος Γεώργιος Κ.Γκουζιας είναι εκπαιδευμένος σε αναγνωρισμένα κέντρα του εξωτερικού και της Ελλάδος στην διάγνωση και αντιμετώπιση των Ορθοπαιδικών παθήσεων και των Αθλητικών κακώσεων. Από τον Οκτώβριο του 2012, είναι επικεφαλής Υπεύθυνος Αθλητιατρος της Επαγγελματικής ομάδος Βόλλευ Πρώτης Εθνικής κατηγορίας Γ.Σ.ΛΑΜΙΑΣ

Στο Ιατρείο το κάθε περιστατικό αξιολογείται με ιδιαίτερη προσοχή. Πρωταρχικά τίθεται η ορθή κλινική διάγνωση και στη συνέχεια σχεδιάζεται ένα εξατομικευμένο και ολοκληρωμένο θεραπευτικό πρόγραμμα αποκατάστασης.

Στις περιπτώσεις που η πάθηση ή κάκωση απαιτεί χειρουργική αντιμετώπιση αναλύεται στον ασθενή με κάθε λεπτομέρεια η χειρουργική μέθοδος, ο χρόνος και η διαδικασία ανάρρωσης. O Ιατρός Γεώργιος Κ.Γκούζιας πραγματοποιεί το χειρουργείο σε ένα από τα επιλεγμένα συνεργαζόμενα Νοσοκομεία , που πληρούν τις αυστηρότερες προδιαγραφές ασφάλειας, άριστες συνθήκες χειρουργείου και πρότυπες υπηρεσίες νοσηλείας.

Στο Ιατρείο Ορθοπαιδικής και αθλητικής Ορθοπαιδικής πιστεύουμε πως μαζί με την ορθή κλινική διάγνωση η σωστά σχεδιασμένη φυσική αποκατάσταση (φυσικοθεραπεία, κινησιοθεραπεία, μυϊκή ενδυνάμωση-εκγύμναση) αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι κάθε ολοκληρωμένης θεραπείας. Μπορεί να αποτελεί την αποκλειστική θεραπεία ή να ακολουθεί την χειρουργική αποκατάσταση.

Κάθε πρόγραμμα αποθεραπείας σχεδιάζεται από τον γιατρό, και τους συνεργάτες φυσικοθεραπευτές – κινησιοθεραπευτές, με βάση τις εξατομικευμένες ανάγκες του κάθε ασθενούς ξεχωριστά. Με τον τρόπο αυτό επιταχύνεται η πλήρης επάνοδος στις προηγούμενες αθλητικές δραστηριότητες, εξασφαλίζεται η οριστική απαλλαγή από ενοχλήματα, περιορίζεται ο κίνδυνος υποτροπών και διασφαλίζεται η επιτυχία στην αντιμετώπιση κάθε ξεχωριστής περίπτωσης.