Με ποιες παθήσεις ασχολείται ο ορθοπεδικός χειρουργός

Με ποιες παθήσεις ασχολείται ο ορθοπεδικός χειρουργός

Το οπλοστάσιο της σύγχρονης ορθοπεδικής χειρουργικής είναι εφοδιασμένο με όλα τα μέσα, τα οποία μπορούν να χαρίσουν την θεραπεία, τόσο σε έναν αθλητή που έχει τραυματιστεί όσο και σε έναν ασθενή που πάσχει από παθήσεις που αφορούν λειτουργικά μέρη του σώματος, όπως είναι τα άνω και κάτω άκρα, τα γόνατα, τα ισχία κ.α.

Ο αθλητίατρος ή ορθοπαιδικός χειρουργός, είναι η ειδικότητα εκείνη που μπορεί να δώσει λύση σε ένα πλήθος προβλημάτων που έχουν προκύψει από τη φθορά του χρόνου ή από τραυματισμούς που προκύπτουν τυχαία στον αθλητισμό ή σε ατυχήματα.

Ποιες είναι συνοπτικά οι παθήσεις που χρειάζονται την επέμβαση ορθοπεδικού χειρουργού ή αθλητίατρου;

ΩΜΟΣ

Αστάθεια ώμου ή εξάρθρωση ώμου. Είναι μία κατάσταση, η οποία αφορά το βραχιόνιο οστό που έχει βγει από τη θέση του και προκαλεί πόνο και την αίσθηση χαλάρωσης των μυών της περιοχής. Στον ώμο μπορεί να προκληθεί επίσης, ρήξη τενόντων και χόνδρινη βλάβη από διάφορα αίτια.

ΙΣΧΙΟ

Ένας τραυματισμός στο ισχίο είναι αρκετά σημαντικό ζήτημα, αφού αν είναι σοβαρός, ο ορθοπεδικός χειρουργός θα προβεί σε χειρουργείο, το οποίο μπορεί να επιδιορθώσει την βλάβη μέσα από την αρθροσκόπηση, την πλέον σύγχρονη τεχνική που ταυτόχρονα κάνει διάγνωση και θεραπεύει το πρόβλημα.

ΓΟΝΑΤΟ

Το γόνατο είναι μία από τις σημαντικότερες αρθρώσεις του ανθρώπινου σώματος, αφού συγκρατεί μεγάλο μέρος του βάρους του σώματος. Ένας τραυματισμός στους μηνίσκους, στους χιαστούς ή μία οστεοχόνδρινη βλάβη, μπορεί να προκαλέσει χρόνια προβλήματα στο άτομο αν δεν διορθωθεί.

Οι νέες τεχνικές και τεχνολογίες όπως η ημιολική αρθροπλαστική γόνατος Makoplasty επιτρέπουν στο ορθοπεδικό χειρουργό να τοποθετήσει άρτια τα προσθετικά υλικά και να δώσει και πάλι ζωή στο πάσχον γόνατο.

Εκτός από τραυματισμούς, μπορεί να δημιουργηθούν με το πέρασμα του χρόνου προβλήματα σε όλες τις αρθρώσεις του σώματος. Η κατάσταση αυτή ονομάζεται οστεοαρθρίτιδα και μπορεί να γίνει επικίνδυνη αν δεν διορθωθεί άμεσα.  Δείτε τις συχνότερες παθήσεις του γόνατος.

Ο ορθοπεδικός χειρουργός ή ο αθλητίατρος θα σας διαφωτίσει σχετικά με την πάθηση που έχει προκληθεί.